Update 5: “Ook Mark Rutte wijst naar de onuitvoerbaarheid voor het RVO, maar wat betekent dit precies?”

Het is inmiddels weer een paar weken geleden dat wij jullie van een update hebben voorzien. De afgelopen weken hebben wij veel nadruk gelegd op het verzamelen van alle schrijnende gevallen, dit in samenwerking met ONL en MKB Nederland, in opdracht van EZK. Na de goedgekeurde motie is het doel hiervan namelijk het opzetten van een speciaal loket voor de schrijnende gevallen, zodat ook deze groep ondernemers eindelijk erkenning krijgen en belangrijker nog, financiële steun. Houd er aub rekening mee dat we alle problematiek nog steeds aanpakken, maar dat we soms meer de focus leggen op hetgeen wat nu speelt en waar kansen liggen. Mail ons gerust als jullie verhaal anders is dan hetgeen wat wij beschrijven. Hieronder even een kleine opsomming van de gebeurtenissen van afgelopen maand:

• Motie afgekeurd voor het afschaffen van de partnertoets (TOZO).
• Motie goedgekeurd voor onderzoek naar schrijnende gevallen met als resultaat een speciaal loket voor deze gevallen, op basis van de opgehaalde informatie.
• Meerdere gesprekken gevoerd met kamerleden, het EZK en RVO over de huidige problematiek.
• Call gehad met Mark Rutte (zie samenvatting document en video).
• Ook Mark Rutte verwijst naar de druk op de uitvoerende partijen, wij willen nu achterhalen wat ze hiermee precies bedoelen. Hopelijk kunnen we dit dan makkelijker tackelen, zodat dit niet meer als reden gebruikt kan worden.
• Er is nog geen duidelijkheid over de startersregeling.
• Wij zijn op zoek naar een manier hoe wij een vraag kunnen stellen aan Mark Rutte tijdens het verkiezingsdebat. Mocht je hier meer over weten, mail ons dan op info@ivalbuitendeboot.nl of stuur een berichtje naar een beheerder van onze whatsapp groep.

Op het moment dat wij meer duidelijkheid hebben van het RVO, zullen wij de media en het kabinet nogmaals opzoeken om tot een geschikte oplossing te komen. Jullie kunnen ons en indirect jezelf in de tussentijd helpen door ons bereik te vergroten. Nodig je netwerk uit om onze pagina’s te volgen en te liken, deel onze berichten, like onze berichten en nodig mede-gedupeerden uit voor onze groepen op Whatsapp en Facebook!

Linkedin: https://bit.ly/3pgQtoz
Instagram: https://bit.ly/3sU4XNl
Facebook: https://bit.ly/3qK5C2f
Website: www.ivbdb.nl

Spread the word and stay strong!🔥

Team IVBDB.nl

1 gedachte over “Update 5: “Ook Mark Rutte wijst naar de onuitvoerbaarheid voor het RVO, maar wat betekent dit precies?”

  1. Piet Jan van Wier Beantwoorden

    RVO is wel in staat een subsidie regeling uit te voeren waarvoor ondernemers aanvragen indienen met individuele gegevens (o.a. urenstaten, investeringsoverzichten, orders) maar voor TVL kan geen maatwerk worden geleverd, m.a.w. een vaste lasten percentage en subsidie bedrag berekenen op basis van huurfacturen en facturen voor andere vaste lasten? Wat een onzin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *