#DeVergetenOndernemers

Zijn onterechte schulden het nieuwe normaal?

#devergetenondernemers

Het gros van de Nederlandse ondernemers kijkt hoopvol naar het licht aan het einde van de tunnel. Menig ondernemer zal je vertellen dat zij het niet hadden kunnen redden zonder de financiële steunmaatregelen van de overheid.

Echter, wat als je daar niet voor in aanmerking kwam? Wat als je al langer dan een jaar onterecht geen steun hebt ontvangen? Wat als je al deze tijd verteld wordt dat je in de geest van de steunpakketten wel in aanmerking zou moeten komen, maar dat het “te moeilijk uit te voeren” is?

Dit is nog steeds de situatie van honderden ondernemers in Nederland. Ondernemers die forse klappen hebben moeten opvangen voor de maatschappij, voor de volksgezondheid, voor de zorg, maar die zelf keihard zijn laten vallen. Wél verplichte sluiting, géén financiële compensatie.

Als gevolg zijn zij in rap tempo door hun pensioen en spaargeld heen gebrand en zijn zij in diepe schulden terecht gekomen. Enkele ondernemers hebben zelfs al hun zaak moeten opgeven, puur door schuld van de overheid die steevast blijft bij het argument “computer says no”.

Deze ondernemers ervaren ongekend onrecht en worden al maandenlang genegeerd in hun oproepen. En nu? Nu staat de maatschappij aan het einde van de crisis en wordt de kans nóg kleiner dat deze ondernemers hun recht nog kunnen behalen en wordt de kans nóg groter dat zij zonder pensioen en zonder spaargeld de toekomst tegemoet zien. Dit mag niet gebeuren!

Help ons om ervoor te zorgen dat deze ondernemers hun rechtvaardige steun krijgen. Help ons om deze ondernemers niet vergeten te laten worden door ons bericht te delen in jullie netwerk en op jullie socials.

 

 

#DeVergetenOndernemers is een initiatief van IkValBuitenDeBoot.nl